Home » Divat » Kereszt tetoválást szeretnél? Néhány dolog, amit érdemes tudnod róla

Kereszt tetoválást szeretnél? Néhány dolog, amit érdemes tudnod róla

A keresztes tetoválások már hosszú-hosszú évek óta népszerűek a férfiak és nők körében egyaránt, és ennek jó oka van. Nem csak látványosan néznek ki bármilyen méretben és változatban, temérdek szimbolikus jelentéssel is bírnak, így nagyon sokan választják ezt a típusú tetoválást maguknak.

Vannak, akiknek ez az első, egyesek pedig akár többet is magukra tetováltatnak attól függően, hogy mennyire fontos nekik ez a szimbólum. Egy másik rendkívül nagy előnye a keresztes tetoválásoknak, hogy könnyen ötvözhető más dizájnokkal, így az összhatás még jobb lehet. Bár sokan a kereszténységgel azonosítják a keresztet, a helyzet az, hogy sokkal több jelentéssel bír. Az ősi egyiptomi ankh kereszt például az élet egyensúlyát jelképezte akkoriban, valamint a halált és a halhatatlanságot is. A Skóciában és Írországban híres kelta kereszt az örökség és hit jelképe volt, és a térségben a mai napig népszerű tetoválás. Most, hogy tudod, mennyi különféle jelentéssel bírhat ez a jelkép, csak egy kérdés maradt: milyen keresztes tetoválást érdemes választanod?

Temérdek lehetőség közül választhatsz attól függően, hogy mi a célod vele. Ha keresztény vagy, akkor magadra tetováltathatod például a bűnhődés szimbólumaként, és ha még látványosabb végeredményre törekszel, egy bibliai idézettel is kiegészítheted. Persze nagyon fontos, hogy többször is olvasd át a szöveget, mielőtt elmész egy tetováló szalonba, nehogy túl későn tűnjön fel egy esetleg elírás. Ha egy minimalista és modern keresztes tetoválás után kutatsz, akkor érdemes rákeresnek a törzsi tetoválásokra. Ezeknek rengeteg különféle fajtája érhető el, és sok tetováló művész nagy örömét leli az ilyen típusú alkotások elkészítésében.

Hol érdemes viselned egy keresztes tetoválást? A legjobb az egészben, hogy szinte mindenhol jól mutat. Választhatod a hátad vagy mellkasodat, ha egy nagyobbat szeretnél, a kisebb változatoknak pedig ideális a csukló vagy a kar. A lényeg, hogy bármelyik is választod, jól gondold meg a helyet, hogy utólag ne bánd meg a döntésedet.

Forrás: www.menstattooideas.net